Mantolama Kavramı

 

Yapıların ısı yalıtımı özelliklerinin yakın zamana kadar denetimi bulunmamakta, yapı sahipleri de bu konuda yeterince bilince sahip değildi. Yakın zamanda çıkarılan yapıların enerji performansı denetimine yönelik kanun ve yönetmelikler kapsamında, mevcut şartlarda tamamlanan yapıların oturma izni alabilmesi için enerji kimlik belgesine sahip olmaları, dolayısıyla mantolama yaptırmış olmaları gerekir. Daha önce inşa edilmiş yapılar için ise belli bir süre verilmiş ve tüm yapıların, ısı yalıtımı; yani mantolama yaptırmaları, kanun tarafından emredilmiştir. Aksi durumda, yapılara kamu hizmetleri verilmeyecek, yapılar kiralanamayıp, satılamayacaktır.

Bu kapsamda, sizin de Türkiye’nin neresinde yaşıyor olursanız olun mantolama yaptırmanız artık bir zorunluluktur. Tabii bunun için mantolama nedir? Nasıl yapılır? Hangi mantolama yöntemi tercih edilmelidir gibi sorularınıza cevaplar bulmuş olmanız gerekir.

Mantolama; yapının, ısı yalıtım faktörü yüksek materyaller kullanılarak ve bütünüyle kaplanması uygulamasıdır. Bu uygulama yapının dışından gerçekleştirilir ve yapı elemanlarının bütünün çevresel şartlardan etkilenmemesi temel prensiptir. Uygulama öncelikle yapının dışarıdan EPS veya Taşyünü paneller ile kaplanması, daha sonra bu kaplamanın dekoratif özelliklerinin sağlanması biçiminde gerçekleşir. Taşyünü mantolama biraz daha maliyetli olmaktadır, lakin genel kabul gören uygulama biçimi EPS kaplama olmaktadır.

Yapı sahipleri baz mantolama yapıldıktan sonra, kaplama ve dekoratif özellikleri konusunda özgürdür. Dilediğiniz tasarımı yaptırabilir, mantolama yaptırırken, binanın harici niteliklerini de yükseltebilirsiniz. Uygulamalarda binaların şekil bakımından nitelikleri de bütünüyle değişmektedir. Cephe Süsleme

Tüm Türkiye Genelinde Gelişmiş Bayilik Ağı : 0(324) 323 17 50

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Amasya Ankara Antalya
Artvin Aydın Balıkesir Bilecik Bingöl Bitlis Bolu
Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır
Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun
Gümüşhane Hakkari Hatay Isparta Mersin İstanbul İzmir
Kars Kastamonu Kayseri Kırklareli Kırşehir Kocaeli Konya
Kütahya Malatya Manisa K.Maraş Mardin Muğla Muş
Nevşehir Niğde Ordu Rize Sakarya Samsun Siirt
Sinop Sivas Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Şanlıurfa
Uşak Van Yozgat Zonguldak Aksaray Bayburt Karaman
Kırıkkale Batman Şırnak Bartın Ardahan Iğdır Yalova
Karabük Kilis Osmaniye Düzce Mantolama Isı Yalıtım Söve

 

TÜM ÜRÜNLER